Göteborg Trailrun

Den 11 september 2021 är det åter dags för Göteborg Trailrun, loppet som är en grym utmaning men där nästan alla kan vara med oavsett löperfarenhet. Göteborg Trailrun tar löparna genom lummiga skogar, över berghällar och längs äventyrliga stigar och bjuder stundvis även på en makalös utsikt.

Välj din längd på bana! Göteborg Trailrun bjuder på tre olika banor om 9 kilometer, 22 kilometer eller 44 kilometer. Alla banor kommer med sina utmaningar men alla tar det i sitt eget tempo. Det viktigaste för arrangörerna är att alla löpare ska upptäcka och uppleva den vilda skogen och den vackra naturen samtidigt som loppet ska vara ett äventyr. Alla banor börjar och slutar i Kviberg Park varför du och dina vänner kan testa er själva i olika lopp men ändå njuta av dagen tillsammans.

Natur och kultur i fokus

Göteborg Trailrun har en stark hållbarhetsfilosofi och stävar efter så lite miljöpåverkan som möjligt. Naturen ska upptäckas och upplevas, inte förstöras och påverkas. Med det i åtanke använder man sig bara av lokalproducerade produkter och väljer bort engångsartiklar i så stor utsträckning som möjligt. Längs vägen finns i vanlig ordning vätskestationer men löparna ombedes att ta med något att dricka ur då detta inte tillhandahålls av arrangörerna. Om arrangörerna delar ut engångsmuggar vid varje station innebär det att flera tusen muggar kasseras denna dag och det har en negativ miljöpåverkan. Bonus är dock att om du är en av de första tusen löparna som hämtar ut din nummerlapp erhåller du en kåsa utan kostnad.

Löparna uppmuntras också ta med sig en liten soppåse för att kunna sortera sitt eget skräp vid målgång och att åka kollektivt, cykla eller gå till och från loppet.

Team Nordic Trail

Arrangör av Göteborg Trailrun är Team Nordic Trail som återfinns i över 50 städer runt om i Norden. Team Nordic Trail har löpargrupper för alla åldrar och nivåer och verkar för att alla löpare ska lämna stadens asfalt och bege sig ut i naturen. De vill att löparna ska upptäcka att det inte är jobbigt att löpa i terräng och att det handlar mer om upplevelsen än prestationen då man springer. För att hålla en nära relation med sina medlemmar håller man löpargrupperna relativt små, helst inte fler än 15-20 personer.

För den som vill springa tillsammans med andra och också uppleva nya miljöer arrangerar Team Nordic Trail resor såväl i Sverige som utomlands. Man arrangerar också EcoTrail och Big Shadow Backyard som båda tar plats i Stockholm.